Geschiedenis

Scoutinggroep Peerke Donders is in 1960 opgericht. Dit was in de periode dat de nieuwe wijk Zuid-Berghuizen in Oldenzaal (Overijssel) ontstond. Na wat rondzwervingen is er een mooi onderkomen gevonden in de vorm van een oude boerderij (uit 1887) midden in het park van Zuid-Berghuizen.

Boerderij Stakenboer ligt midden in het park en naast een fun court. Er zijn dus voldoende speelmogelijkheden voor de verschillende groepen. Ook zijn de bossen op loopafstand, dus aan speelruimte is nooit gebrek!

Boerderij Stakenboer is in 2014/2015 geheel gerenoveerd. De buitenkant in oude stijl, maar van binnen is de boerderij erg modern en van alle gemakken voorzien.

De boerderij is tegenwoordig eigendom van de WBO. Scouting Peerke Donders huurt de boerderij op de groepsavonden, op andere tijden zitten er andere huurders in de boerderij.